Marketinška analiza za Nestle: Nespresso segmentacija

Poznati Nespresso je brend vrhunske kave pokrenut pod Nestle grupom 1986. sa strateškim fokusom na vrijednost i inovacije. Koncept Nespressa fokusiran je na pružanje personaliziranih kapsula kave za kućnu upotrebu, upotrebu u aparatu za njihovu kavu. U početku je tvrtka nudila četiri vrhunska proizvoda kave prvenstveno Italiji i Švicarskoj prije nego što se proširila na SAD i Francusku.

Stručnjaci mogu isporučiti esej marketinške analiza za Nestle: Nespresso Segmentation & More prilagođen vašim uputama jer se za to koriste 304 kvalificirana stručnjaka online.

Marketinška analiza za Nestle: Nespresso segmentacija

Kroz svoju povijest, Nespresso je koristio širok raspon poslovnih strategija, uključujući strateška partnerstva s proizvođačima strojeva, promocije web stranica, maloprodajne trgovine i online naručivanje kako bi se diverzificirao na nova tržišta/zemlje. Ovo izvješće ocjenjuje Nespresso lokalne i međunarodne marketinške aktivnosti tijekom vremena i u različitim zemljama. Također analizira ključne pokretače svog rasta koristeći alate za stratešku analizu, kao i najnovije trendove i razvoj unutar sektora kave na porcije.

Marketing na lokalnoj i međunarodnoj razini dobro je razvijen unutar ove tvrtke, Nespresso je snažno prisutan u više od 50 zemalja svijeta, što ga čini tržišnim liderom u sektoru premium kave.

Proizvodna linija Nespressa razvila je porcioniranu kavu prvo za talijansko tržište, a kasnije za švicarsko (lokalno tržište) i japansko tržište. Kompanija je koristila različite marketinške strategije kako bi se natjecala na lokalnoj i međunarodnoj razini. Lokalno, Nespresso ima strateška partnerstva sa švicarskim proizvođačem aparata za espresso, Turmix, za proizvodnju vlastitih dizajna. Osim toga, tvrtka ima i strateški savez s The Rainforest Alliance, lokalnim dobavljačem premium kave.

Druga strategija uključuje Nespresso Club, izravni marketinški pristup za pravodobnu isporuku kvalitetne kave potrošačima. Klub nudi 24-satnu funkciju primanja narudžbi koja kupcima omogućuje izravnu narudžbu putem telefona ili elektroničke pošte. Klub također upravlja izlaznom logistikom kako bi se smanjila kašnjenja u isporuci i nudi personalizirane savjete o okusima i miješanju kave potrošačima preko poznavatelja.